2016. jan 29.

Egy kissrác eltévedt, de eszébe jutott, mit is mondott az apukája...

írta: MandoMilan
Egy kissrác eltévedt, de eszébe jutott, mit is mondott az apukája...

kisfiuoltonysztori.jpg

Egy érdekes sztorit mesélt el az egyik ismerősöm. Egy 20-as éveiben járó fiatalemberről van szó, aki általában öltönyben szokott járni, mert a munkája részben megköveteli. Egyik nap Budapesten a IX. kerületben ment éppen az irodája felé, majd egyszer csak egy kissrác meghúzta a zakóját, és ezt monda:

- Bácsi, segítene nekem? Eltévedtem, rossz helyen fordultam be, és most nem tudom merre menjek. A Páva utcában lakom.  - mondta a kisfiú 
A találkozás közel volt a Klinikák metrómegállóhoz, így tényleg csak egy kicsit tévedt el a fiú. A párbeszéd így folytatódott
- Igen segítek, induljunk is vissza. Miért pont engem kérdeztél, kértél meg? - kérdezte az ismerősöm a fiút kíváncsian. 
- Apukám azt mondta, hogy öltönyös bácsikhoz, vagy idősebb nénikhez menjek oda, mert ők segíteni fognak. Mutatott képet is, milyenek az öltönyös bácsik, nénit nem láttam itt.
- Okos apukád van, és te is ügyes vagy - mondta az ismerősöm a kisfiúnak.
Még beszélgettek az iskoláról is, de ez most nem is tartozik hozzá a sztorihoz, a fiú épségben hazajutott. Láthatjuk, hogy milyen apróságokon múlik egy-egy ilyen helyzet. A fiú leleményes is volt, és köszönhetően az apukájának nem is lett nagyobb baj. 

A GPSorák segíthetnek az ehhez hasonló esetekben is. Nézz körül weboldalunkon, mert a GPS-es okosóráknak köszönhetően a szülők közbe tudnak lépni baj esetén. Ha szeretnél jobban figyelni gyermekedre, akkor nézz fel a GPSorak.hu weboldalra, és vásárolj gyermeke(i)dnek "nyomkövetővel" ellátott okosórát. 
Kattints ide a részletekért!

 

 Fotó: Les Haines/Flickr

Szólj hozzá

gpsóra gps okosóra gps okosóra gyerek